Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.07.2024

Забезпечення своєчасного викриття, припинення та якісного розслідування фактів незаконного поводження зі зброєю – першочергове завдання органів правопорядку

В обласній прокуратурі відбувся спільний семінар щодо протидії незаконному обігу зброї, бойових припасів та вибухових речовин.
 
 
Зважаючи на триваючу збройну агресію та прифронтове розташування регіону, питання боротьби з кримінальними правопорушеннями, пов’язаними з незаконним обігом зброї, є надзвичайно актуальним. За ініціативи обласної прокуратури був проведений спільний семінар з особливостей виявлення, документування, розкриття та розслідування таких правопорушень.
 
Участь у семінарі взяли керівництво та прокурори окружних прокуратур, а також очільники і співробітники органів досудового розслідування Національної поліції області.
 
 
Під час семінару була приділена увага документуванню кримінальних правопорушень цієї категорії та особливостям проведення окремих слідчих дій.
 
Заступник директора Запорізького НДЕКЦ МВС України - завідувач відділу криміналістичних досліджень Лариса Музильова та експерти цієї установи надали учасникам методичну допомогу в призначенні судових експертиз із дослідження зброї, вибухових речовин, продуктів вибухів і пострілів, а також окреслили основні проблемні питання, що виникають у зв’язку з цим.
 
 
Учасники семінару обмінялися позитивними напрацюваннями та висловили пропозиції щодо подальшого спрямування діяльності в цьому напрямі з метою підвищення її ефективності. Обласна прокуратура приділяє постійну увагу підвищенню фахового рівня та професійної майстерності співробітників правоохоронних органів регіону.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 42