Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.11.2021

Налагодив «бізнес» на продажі послуг сервісного центру – викрито мешканця м. Запоріжжя

Мешканця м. Запоріжжя викрито на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч. 3 ст. 369 – 2 КК України).
 
За даними слідства, 34-річний чоловік налагодив механізм отримання неправомірної вигоди від потенційних клієнтів Територіального сервісного центру МВС України. Так, охочі здійснити реєстрацію транспортного засобу або отримати інші послуги сервісного центру, в обхід електронної черги, могли скористатись послугою «прискореного алгоритму» за умови надання певної винагороди. Для зручності просування «бізнесу» махінатор орендував робоче місце у приміщенні гіпермаркету «МЕТРО», в якому також розташований зазначений сервісний центр.
 
Правоохоронцями задокументовано одержання чоловіком грошової винагороди, яку останній обіцяв передати співробітникам ТСЦ для «спрощеного порядку» вирішення питань клієнта.
 
Під час санкціонованого обшуку вилучено чорнові записи, готівку у різній валюті на загальну суму понад 40 тис. грн, мобільний телефон, жорсткий диск, документацію тощо.
 
          
 
Досудове розслідування триває.
 
Заходи з викриття здійснювались Дніпровською окружною прокуратурою м. Запоріжжя спільно із Запорізьким управлінням ДВБ Нацполіції України та Запорізьким районним управлінням поліції Головного управління Нацполіції в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Соціальні мережі: FacebookTelegram

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 2179