Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.10.2021

134 тис грн за нестворення перепон у службовій діяльності підлеглої – на Запоріжжі судитимуть начальника районного відділу державної виконавчої служби

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно  начальника одного з районних відділів державної виконавчої служби м. Запоріжжя Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).
 
За даними слідства, посадовець вимагав від підлеглої за нестворення перепон у її службовій діяльності, незастосування дисциплінарних стягнень та, як наслідок, незвільнення з посади державного виконавця неправомірну вигоду у розмірі 50%  від  отриманої нею державної винагороди за успішне стягнення заборгованості за виконавчим листом, а саме 134 тис грн. Грошові кошти запропонував перевести частинами на банківський рахунок.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчим управлінням Головного управління Нацполіції в Запорізькій області, за оперативного супроводу управління СБУ в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Соціальні мережі: FacebookTelegram

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1931