Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.10.2021

Під час несення служби перевищили повноваження та спричинили громадянину тілесні ушкодження - на Запоріжжі двом патрульним повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури повідомлено про підозру двом інспекторам взводу роти тактико-оперативного реагування Управління патрульної поліції у Запорізькій області за фактом перевищення влади та службових повноважень працівником правоохоронного органу, що супроводжувалося насильством та болісними і такими, що ображають особисту гідність потерпілого, діями, вчинене групою осіб (ч. 1 ст. 28,  ч. 2 ст. 365 КК України).
 
За даними слідства,  під час несення служби та патрулювання міста двоє працівників патрульної поліції зупинили місцевого мешканця та, морально принижуючи, вчинили перевірку на предмет наявності у нього заборонених предметів. Потім, перевищуючи службові повноваження, підозрювані заподіяли чоловіку тілесні ушкодження.
 
Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Мелітополі за оперативного супроводу Запорізького управління Департаменту внутрішньої безпеки  Нацполіції України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
    
 
Соціальні мережі: FacebookTelegram
 

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 2052