Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.09.2021

Прокуратура відстояла скасування незаконних рішень про виправдання особи – чоловіка, який вирощував наркорослини та зберігавав наркотичні засоби з метою їх подальшого збуду, засуджено до реального терміну покарання (ФОТО)

Дніпровським апеляційним судом апеляційну скаргу прокурора задоволено, незаконний виправдувальний вирок, ухвалений Василівським районним судом скасовано та постановлено новий, яким особу визнано винною у вирощуванні снодійного маку та зберіганні з метою збуту особливо небезпечного наркотичного засобу макової соломи (ч. 2 ст. 310, ч. 3 ст. 307 КК України).
 
Під час досудового розслідування встановлено, що раніше судимий житель Василівського району на території присадибної ділянки власного домоволодіння займався незаконним вирощуванням рослин виду «мак снотворний». У подальшому, використовуючи верхівкові частини наркорослин (коробочки), виготовляв особливо наркотичний засіб – макову солому, який зберігав за місцем мешкання з метою подальшого збуту. За результатами санкціонованого обшуку правоохоронцями виявлено та вилучено майже 11 тис. кущів маку та макову солому, загальна маса якої складала 19,4 кг, що є особливо великим розміром.
 
 
 
Не погодившись із виправдувальним вироком суду першої інстанції та ухвалою апеляційного суду, якою вирок залишено в силі, прокурором Василівської окружної прокуратури Запорізької області внесено касаційну скаргу з підстав істотного порушення вимог кримінального процесуального закону та неправильного застосування закону України про кримінальну відповідальність.
 
У грудні 2020 року Касаційний суд у складі Верховного Суду погодився з позицією  прокурора щодо необґрунтованого виправдання громадянина та скасував  незаконну ухвалу Запорізького апеляційного суду, призначивши новий судовий розгляд.
 
За результатами повторного апеляційного перегляду у вересні 2021 року обвинуваченого засуджено до реальної міри покарання – 9 років позбавлення волі.
 
         
 
Соціальні мережі: FacebookTelegram

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1856