Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.08.2021

Заволоділи бюджетними коштами у сумі майже 500 тис. грн - на Запоріжжі підозрюються учасники злочинного угрупування

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури м. Запоріжжя повідомлено про підозру трьом членам організованої злочинної групи за фактом заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненого у великих розмірах (за ч. 5 ст. 191 КК України).
 
За даними слідства, директор суб’єкта господарювання з метою заволодіння бюджетними коштами створив злочинне угрупування, до складу якого залучив керівника Комунального підприємства «Міжнародний аеропорт Запоріжжя» та його підлеглого. Упродовж  2017 – 2019 років підозрювані особи внесли неправдиві відомості до акту прийому-передачі, яким посвідчили факт поставки та технічного налаштування товариством-постачальником на території аеропорту антенної системи курсового радіомаяка з кількістю 21 антени, замість фактично встановлених 13 антен. За цих обставин комунальним підприємством на розрахункові рахунки суб’єкта господарювання перераховані зайві бюджетні кошти у суму майже 500 тис. грн, чим спричинено відповідну шкоду.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває, його здійснює слідче управління Головного управління Нацполіції в Запорізькій області, за оперативного супроводу Управління стратегічний розслідувань в Запорізькій області ДСР Нацполіції України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Соціальні мережі: FacebookTelegram

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 2128