Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.08.2021

Неналежне виконання професійних обов'язків, що спричинило смерть пацієта - на Запоріжжі судитимуть лікаря

За процесуального керівництва Василівської окружної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно завідуючої терапевтичним відділенням комунальної медичної установи, розташованої у Василівському районі, за фактом неналежного виконання медичним працівником своїх професійних обов’язків внаслідок несумлінного до них ставлення, якщо це спричинило тяжкі наслідки для хворого (ч. 1 ст. 140 КК України).
 
За даними слідства, неналежно виконуючи свої професійні обов’язки лікарка невірно встановила діагноз 54-річному пацієнту, не залучила обласних спеціалістів для консультації діагностично-незрозумілого випадку та обрала невірну тактику лікування, внаслідок чого настала смерть останнього.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчими Василівського районного управління поліції Головного управління Нацполіції в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Соціальні мережі: FacebookTelegram

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1719