Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.06.2021

На Запоріжжі судитимуть державного реєстратора за зловживання повноваженнями

За процесуального керівництва Дніпровської окружної прокуратури м. Запоріжжя до суду скеровано обвинувальний акт відносно державного реєстратора за фактом зловживання повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки, та несанкціонованої зміни інформації, яка оброблюється в автоматизованих системах, вчиненої особою, яка має право доступу до неї (ч. 3 ст. 365-2, ч. 1 ст. 362 КК України).
 
За даними слідства, у листопаді 2018 року державний службовець, зловживаючи своїми повноваженнями, з метою отримання неправомірної вигоди здійснив реєстрацію права власності на квартиру, розташовану у центрі м. Запоріжжя, за наявності заборони на відчуження вказаного об’єкту нерухомості у зв’язку з накладенням арешту у межах виконавчого провадження.
 
Внаслідок вчиненого діяння потерпілому завдано збитки на суму понад 400 тис. грн.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчими Запорізького районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Запорізькій області. 
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1100