Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.05.2021

Прокуратурою упереджено безпідставне закінчення виконавчого провадження

Запорізька обласна прокуратура з 2018 року відстоює інтереси територіальної громади смт Кирилівка щодо звільнення від самовільної забудови земельної ділянки площею 0,5 га, розташованої в прибережній захисній смузі Федотової Коси. Зазначена земля була спочатку незаконно надана у постійне користування комунальному підприємству, а надалі з використанням неправомірних схем передана в оренду приватній особі.
 
При виконанні судового рішення щодо знесення об’єкта нерухомого майна державним виконавцем одного з районних відділів державної виконавчої служби винесено постанову про закінчення виконавчого провадження у зв’язку з його повним фактичним виконанням. Підґрунтям указаного рішення стали документи про відсутність самочинної будівлі на землях водного фонду. Проте прокурором здійснено виїзд на місце розташування спірної земельної ділянки та встановлено наявність на ній самочинного об’єкта нерухомості.
 
За скаргою обласної прокуратури незаконну постанову про закінчення виконавчого провадження скасовано, виконавче провадження відновлено.
 
Крім того, за фактом внесення службовими особами селищної ради та районного відділу державної виконавчої служби до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей про відсутність самочинно збудованого об’єкту нерухомого майна на землях водного фонду обласною прокуратурою розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 366 КК України

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1243