Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.04.2021

На Запоріжжі прокуратурою викрито факт незаконного видобування корисних копалин вартістю понад 1 млрд грн (ФОТО)

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури м. Запоріжжя голові правління одного з акціонерних товариств міста повідомлено про підозру за фактом незаконного видобування корисних копалин загальнодержавного значення, вчиненого шляхом вибуху (ч. 4 ст. 240 КК України).
 
За даними слідства, керівник зазначеного підприємства з вересня по грудень 2018 року за відсутності відповідних дозвільних документів організував незаконне видобування граніту шляхом проведення п’яти вибухів на Передаточнинському родовищі, у результаті яких незаконно видобуто понад 180 тис. тон корисних копалин загальнодержавного значення, вартість яких оцінюється на суму понад 1 млрд грн.
 
Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Відділу поліції № 3 Запорізького районного управління поліції Головного управління Нацполіції в Запорізькій області, за оперативного супроводу управління стратегічних розслідувань в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
      
 
      
 

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 2017