Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.04.2021

Заниження вартості ділянок комунальної власності на користь покупців – підозрюється начальник управління Запорізької міської ради, директор та співробітники приватного підприємства (ФОТО)

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури повідомлено про підозру одному з начальників управлінь Запорізької міської ради, директору та співробітникам оціночно-консалтінгової фірми за фактом зловживання службовим становищем вчинене за попередньою змовою групою осіб, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 КК України).
 
За даними слідства, начальник управління Запорізької міської ради за попередньою змовою з директором та співробітниками вищевказаної фірми розробили та роками реалізовували злочинну схему з продажу земельних ділянок, що перебувають у комунальній власності за заниженою вартістю.
 
У результаті злочинних дій вартість 9 земельних ділянок була штучно занижена оцінювачами та за сприяння вищевказаного керівника органу місцевого самоврядування реалізовані третім особам, що спричинило територіальній громаді м. Запоріжжя шкоду у розмірі понад 5 млн грн.
 
Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним у кримінальному провадженні запобіжного заходу.
 
Досудове слідство триває, його здійснюють слідчі Слідчого управління Головного управління Нацполіції у Запорізькій області за оперативного супроводу працівників Управління СБУ в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 
 
 
 
 
 

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1350