Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.04.2021

На одержанні неправомірної вигоди викрито лікаря медичної установи м. Запоріжжя та його посередника (ФОТО)

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури лікаря комунального некомерційного підприємства «Міська лікарня екстреної та швидкої медичної допомоги» Запорізької міської ради та його посередника викрито на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).
 
За даними слідства, лікар медичної установи налагодив механізм незаконного отримання винагороди з мешканців регіону за надання безоплатних медичних послуг. До оборудки ним залучено посередника, який безпосередньо отримував та передавав йому грошові кошти.
 
Правоохоронцями у приміщенні медичного закладу у порядку ст. 208 КПК України під час отримання обумовленої суми за проведення операції пацієнту у розмірі 25500 грн. затримано посередника. Після цього лікаря, якому призначались кошти, затримано у власному кабінеті.
 
Наразі вирішується питання про повідомлення затриманим про підозру та обрання запобіжних заходів.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває, проводяться невідкладні слідчі дії.
 
Заходи з викриття проводились прокуратурою спільно зі Слідчим управлінням Головного управління Нацполіції в Запорізькій області за оперативного супроводу Управління СБУ в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1384