Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.01.2021

На Запоріжжі затримано «на гарячому» посадовця Бердянського управління АТ «Оператор газорозподільної системи «Запоріжгаз» під час отримання хабара (ФОТО)

За процесуального керівництва Бердянської місцевої прокуратури 12.01.2021 у рамках кримінального провадження викрито та затримано посадовця Бердянського управління АТ «Оператор газорозподільної системи «Запоріжгаз» на вимаганні хабара.
 
За версією слідства, зазначений посадовець вимагав від фізичної особи підприємця неправомірну вигоду у сумі 41 700 грн. (30% від загальної вартості робіт), за не перешкоджання підприємницької діяльності та узгодження і видачу дозвільних документів.
 
 
Правоохоронцями задокументовано злочинну діяльність та затримано посадовця на «гарячому» у робочому кабінеті під час вимагання та одержання останньої частини неправомірної вигоди у сумі 19 тис.грн. за узгодження та видачу актів перевірки технічного стану димових та вентиляційних каналів у приміщенні, яке належить суб’єкту підприємництва, для подальшого введення в експлуатацію газового обладнання.
 
На даний час тривають слідчі дії. Вирішується питання про оголошення про підозру за ч. 3 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання службовою особою неправомірної вигоди у великому розмірі поєднане з вимаганням неправомірної вигоди) та обрання запобіжного заходу.
 
Досудове слідство здійснюється слідчими СВ Бердянського районного відділу поліції ГУНП в Запорізькій області, оперативний супровід – працівниками УСР в області.
 
 
 
 
 

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1700