Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.12.2020

За процесуального керівництва прокуратури затримано члена злочинної групи, яка діяла у Бердянському районі

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури затримано одного з членів злочинної групи, який декілька місяців перебував у розшуку за вчинення низки злочинів, у тому числі за вимагання у громадян грошових коштів та іншого майна.
 
За даними слідства, упродовж лютого 2020 року на території м. Бердянськ та Бердянського району діяла група із 7 осіб, яка вчиняла розбійні напади, займалася викраденням людей, вимаганням від них грошових коштів та іншого майна із застосуванням насильства та погроз, заволодінням транспортних засобів та майном потерпілих.
 
У серпні поточного року правоохоронцями затримано 4 осіб, які входили до цієї групи, відносно яких до суду скеровано обвинувальний акт за фактом вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 189, ч. 2 ст. 187, , ч.2 ст. 289, ч. 2 ст.146 КК України.
 
Інших зловмисників, які ухилялися від органів досудового розслідування оголошено у розшук.
У ході проведення розшукових заходів, правоохоронцями встановлено місцезнаходження одного з розшукуваних осіб, наразі підозрюваного затримано та обрано запобіжний захід.
 
Тривають слідчі дії, спрямовані на встановлення місцезнаходження інших підозрюваних та притягнення їх до кримінальної відповідальності.
 
За вчинення вказаних кримінальних правопорушень законом передбачено покарання до10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1374