Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.12.2020

Прокуратурою розпочато кримінальне провадження за фактом затонувшої баржи у Запорізькому районі

Запорізькою місцевою прокуратурою № 2 розпочато кримінальне провадження за фактом порушення працівником правил безпеки руху водного транспорту, (ч.1 ст.276 КК України).
 
Встановлено, що 04.12.2020 внаслідок можливого порушення правил безпеки руху та експлуатації водного транспорту на річці Дніпро на відстані близько 50 метрів від берега з боку села Розумівка Запорізького району затонула самохідна баржа з вантажом 1000 т щебіню, що створило небезпеку для життя людей та настання інших тяжких наслідків, у тому числі забруднення навколишнього природного середовища.
 
Проведення досудового розслідування у формі дізнання доручено Запорізькому районному відділу поліції Дніпровського ВП ГУНП в області.
 
Прокуратурою у кримінальному провадженні надані відповідні вказівки і здійснюється процесуальне керівництво.
 
У ході розслідування встановлюються причини та обставини події, відповідність технічного стану баржі встановленим правилам безпеки судноплавства, наявність факту забруднення навколишнього середовища, доручення для проведення відповідних перевірок направлено до екологічної інспекції та міжрегіонального управління держслужби морського та річкового транспорту.
 
Досудове розслідування триває та перебуває на контролі місцевої прокуратури.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1643