Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.11.2020

Посадовцю одного з митних постів Держмитслужби повідомлено про підозру у зловживанні службовим становищем (ФОТО)

Запорізькою обласною прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом зловживання службовою особою Херсонської митниці Держмитслужби своїм службовим становищем (ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 366 КК України).
 
Сьогодні, 03.11.2020, митнику Одеської митниці Державної митної служби України, який на момент вчинення злочину займав посаду старшого державного інспектора одного з відділів митного поста Херсонської митниці ДФС повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 366 КК України.
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що зазначена службова особа, зловживаючи своїм службовим становищем, діючи в інтересах третіх осіб, систематично здійснював митні формальності поза межами митного органу (що є платною процедурою), однак відомості про це приховував та в офіційних документах не зазначав, чим завдано збитків у розмірі понад 238 тис.грн.
 
Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
Досудове розслідування здійснюється слідчими територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Мелітополі.
 
За вчинення даного злочину передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
 
Відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 
 

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1216