Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.10.2020

Посадових осіб комунального підприємства м. Енергодар будуть судити за ухилення від сплати податків на суму понад 6,7 млн. грн.

Запорізькою обласною прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактами службового підроблення та ухилення від сплати податків у великих розмірах посадовими особами одного з комунальних підприємств області (ч. 3 ст. 212, ч. 1 ст. 366 КК України).
 
З’ясовано, що колишній генеральний директор та головний бухгалтер одного з комунальних підприємств м. Енергодар протягом січня-липня 2017 року, шляхом відображення у документах податкової звітності недостовірних відомостей, ухилились від сплати податку з доходів фізичних осіб та військового збору на загальну суму понад 6,7 млн. грн.
 
На підставі зібраних доказів зазначеним службовим особам повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 212, ч. 1 ст. 366 КК України.
 
За результатами досудового розслідування у кримінальному провадженні, 26.10.2020 до суду скеровано обвинувальний акт для розгляду по суті.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1550