Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.10.2020

Вітчиму, який наніс смертельні тілесні ушкодження 5-річному хлопчику винесено вирок

Запорізькою місцевою прокуратурою №3 підтримується публічне обвинувачення у кримінальному проваджені за ч. 2 ст. 121 КК України відносно мешканця міста, який наніс смертельні тілесні ушкодження 5-річному хлопчику.
 
Нагадаємо, у ході досудового розслідування встановлено, що співмешканець матері загиблого хлопчика заподіяв ряд тілесних ушкоджень дитині, від яких хлопчик помер у лікарні через декілька днів. У суді мати загиблої дитини всіляко намагалась захистити свого співмешканця.
 
Завдяки злагодженій співпраці процесуальних керівників Запорізької місцевої прокуратури № 3 та слідчих СВ Дніпровського ВП ГУНП в Запорізькій області, незважаючи на те, що злочин вчинено в умовах неочевидності, вдалось зібрати достатні докази причетності обвинуваченого до вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 121 КК України (умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого).
 
Районним судом чоловіка визнано винним та призначено покарання у вигляді 9 років позбавлення волі.
 
 
08.10.2020 року Запорізький апеляційний суд погодився з доводами публічних обвинувачів місцевої прокуратури № 3 та залишив без задоволення апеляційні скарги захисника обвинуваченого та інших в частини скасування вироку районного суду м. Запоріжжя та закриття провадження у справі.
На теперішній час вирок набрав законної сили.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1850