Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.07.2020

На Запоріжжі злочинця, через якого загинув боєць «Азова», відправили до СІЗО

Запорізька місцева прокуратура №2 здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом загибелі 29-річного військового спецпризначенця Національної гвардії України (ч. 2 ст. 121 КК України - умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого).
 
 
 
Так, 21 липня військовослужбовець батальйону "Азов" зробив зауваження чоловікові, який чіплявся до жінок біля одного з торговельних центрів міста. Це призвело до конфлікту, і чоловік завдав потерпілому ударів по голові, після чого той знепритомнів та впав у кому.
 
 
 
Комунарський районний суд Запоріжжя 24 липня обрав зловмиснику запобіжний захід із мінімальною заставою 40 тисяч гривень, що дало змогу останньому перебувати на волі після внесення застави, а вже 27 липня військовий підрозділу спеціального призначення Національної гвардії України помер у реанімації.
 
 
 
Сьогодні Запорізький апеляційний суд задовольнив апеляцію місцевої прокуратури та скасував ухвалу слідчого судді районного суду в частині можливості визначення розміру застави за вчинення злочину, що спричинив загибель людини.
 
 
Підозрюваного взято під варту у залі суду. Досудове слідство триває.

Автор: Пресслужба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1289