Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.07.2020

На Запоріжжі судитимуть бухгалтера навчального закладу за привласнення бюджетних коштів

Оріхівським відділом Токмацької  місцевої прокуратури затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт відносно керівниці фінансового відділу одного з навчальних закладів Оріхівського району Запорізької області за фактом  заволодіння чужим майном шляхом зловживання своїм службовим становищем та вчинення незаконних дій з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків, а також складання, видача завідомо неправдивих офіційних документів.
 
Слідство встановило, що головна бухгалтерка вказаного закладу протягом 2018 – 2019 років нараховувала собі подвійну заробітну плату. Жінка оформила два розрахункових рахунки в різних банках для її нарахування. Таким чином 41-річна підозрювана привласнила більше 174 тисяч гривень.
 Наразі досудове слідство у кримінальному провадженні завершено. До суду скеровано бвинувальний акт відносно правопорушниці за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 191, ч. 1, 2 ст. 200, ч. 1 ст. 366, ч. 1 ст. 209 КК України з одночасним поданням цивільного позову про відшкодування матеріальної шкоди завданої  в результаті протиправної діяльності. 
Зловмисниці загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до шести років з позбавленням права обіймати певні посади та конфіскацією майна.  

Автор: Пресслужба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1442