Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.06.2020

На Запоріжжі судитимуть посадовців за зловживання службовим становищем та розтрату майже 700 тисяч гривень

Запорізькою місцевою прокуратурою №1 затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні відноснопосадових осіб одного з державних підприємств області та двох суб'єктів господарювання  щодо створення ними злочинної організації та участі в ній (ч. 1 ст. 255 КК України), привласнення та розтрати чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем,які вчинені в особливо великих розмірах, злочинною організацією (ч. 4 ст. 28, ч. 5 ст. 191 КК України) та скоєння службового підроблення (ч. 4 ст. 28, ч. 1 ст. 366 КК України).
 
Встановлено, що вказані особи впродовж 2018-2019 років, діючи у складі злочинної організації, зловживаючи своїм службовим становищем, складали та затверджували своїми підписами документи (акти виконаних робіт та інші), до яких були внесені неправдиві відомості щодо обсягів, якості (у тому числі асфальтобетонної суміші) та вартості виконаних будівельно-ремонтних робіт автомобільної дороги М-18 «Харків-Сімферополь».
При цьому, як встановлено в ході досудового розслідування, фактично виконані роботи, їх обсяг та якість, були набагато меншими та гіршими ніж як зазначалося в указаних документах.
Надалі складені та підписані підроблені документи слугували підставою для зайвого перерахування Службою автомобільних доріг у Запорізькій області на користь суб'єкта господарювання бюджетних коштів, які були виділені на проведення будівельно-ремонтних робіт автомобільної дороги, на загальну суму 665 407 грн.
Під час проведення досудового розслідування на майно підозрюваних накладено арешт.
Прокурором в інтересах держави пред’явлено цивільний позов на всю суму завданих збитків.
Обвинуваченим загрожує покарання до 12 років позбавлення воліз позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.
 

Автор: Пресслужба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1736