Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.06.2020

На Запоріжжі судитимуть посадовців за зловживання службовим становищем

За процесуального керівництва прокуратури області, слідчими СУ ГУНП в області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою посадових осіб одного із приватних підприємств м.Запоріжжя, в результаті злочинних дій яких допущено розкрадання бюджетних коштів в особливо великих розмірах майже на 6 млн. грн.
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що у період вересня – грудня 2015 року посадові особи однієї з комерційних структур м. Запоріжжя, зловживаючи своїм службовим становищем, під час виконання договору підряду по реконструкції харчоблоку обласної клінічної лікарні в м.Запоріжжя за бюджетні кошти, шляхом внесення недостовірних відомостей щодо фактично виконаних об’ємів робіт та поставленого обладнання до актів приймання виконаних будівельних робіт, заволоділи бюджетними коштами на суму майже на 6 млн. грн, що стало можливим у зв’язку з неналежним ставленням до своїх службових обов’язків посадових осіб Запорізької обласної державної адміністрації, які здійснювали технічний нагляд за будівництвом.
Враховуючи викладене, відносно посадових осіб приватного підприємства до суду направлено обвинувальний акт за обвинуваченням у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 366 (Службове підроблення), ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.
У разі доведення вини обвинувачених, їм загрожує покарання у виді позбавлення волі до 12 років з конфіскацією майна.
Разом з тим, обвинувальні ати відносно посадових осіб Запорізької обласної державної адміністрації, які здійснювали технічний нагляд за будівництвом, скеровано прокуратурою області раніше.

Автор: Пресслужба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1399