Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.06.2020

Чоловіку, який намагався переслати ордени до Російської Федерації загрожує 7 років позбавлення волі

Прокуратура Запорізької області затвердила і скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 201 КК України (закінчений замах на переміщення через митний кордон України з приховуванням від митного контролю культурних цінностей).
 
Слідство встановило, що мешканець м. Запоріжжя, в порушення встановленого законодавством України порядку переміщення культурних цінностей через митний кордон та вимог щодо охорони національної культурної спадщини, намагався здійснити контрабанду до Російської Федерації під виглядом сувеніру орденів «Октябрьской революции» та «Трудовой славы», оформивши у відділенні ДП «Укрпошта» міжнародне поштове відправлення на ім’я мешканця м.Серпухов.
Скоординованими зусиллями органів прокуратури та СБУ протиправну діяльність було викрито та задокументовано, відправлення орденів «Октябрьской революции» та «Трудовой славы» до Російської Федерації скасовано.
Наразі слідство у вказаному кримінальному провадженні завершено, обвинувальний акт скеровано до Ленінського районного суду м.Запоріжжя для розгляду по суті.
За вчинення вказаного злочину Кримінальним кодексом України передбачено покарання у вигляді позбавлення волі до 7 років.
 

Автор: Пресслужба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1269