Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.06.2020

Повідомлено про підозру машиністці крану, з вини якої загинув робітник підприємства

За процесуального керівництва Запорізької місцевої прокуратури №1 повідомлено про підозру машиністці крану одного з підприємств обласного центру за фактом загибелі робітника внаслідок порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на виробництві.

Трагедія сталася у листопаді 2015 року на одному з підприємств Шевченківського району м. Запоріжжя. Робітниця підприємства під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на крані, в порушення правил безпеки на виробництві та вимог нормативно-правових актів з охорони праці, не переконалась в безпеці своїх дій та візком збила монтера з ніг внаслідок чого він впав на проміжний вал розкриття та закриття грейфера, що обертався. Проміжним валом, який обертався захопило спеціальний одяг  потерпілого і почало намотувати його на вал, що призвело до травмування та загибелі останнього.   
За результатами слідства машиністці крану повідомлено про підозру за ч.2 ст. 272 КК України (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на виробництві, особою яка зобов’язана їх дотримуватись, що призвело до загибелі людини). На даний час вирішується питання щодо обрання їй запобіжного заходу. Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Автор: Пресслужба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1281