Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.06.2020

На Запоріжжі прокуратура вимагає з промислового гіганта 19 млн гривень за фактичне використання земельної ділянки

Господарським судом Запорізької області 10.06.2020 розпочато розгляд справи за позовом прокуратури області в інтересах держави в особі Запорізької міської ради до ПАТ «Запорізький абразивний комбінат» про стягнення доходу у вигляді недоотриманих бюджетом коштів за фактичне використання земельної ділянки у розмірі 19 млн. грн.
 
Зокрема, встановлено, що промислове підприємство використовувало земельну ділянку комунальної власності площею майже 50 га для розміщення промислового майданчика без належного оформлення правовстановлюючих документів, у зв’язку з чим за період з 01.01.2018 по 30.04.2020 сума недоотриманих коштів, які могли надійти до місцевого бюджету у формі орендної плати за землю становить 19 млн. грн. Судовий розгляд триває.
Всього органами прокуратури області у поточному році пред’явлено 11 позовів вказаної категорії щодо стягнення понад 21,5 млн. грн. до бюджетів Запорізької, Василівської, Дніпрорудненської міських рад та Михайлівської селищної ради. Судом винесено 1 рішення про задоволення позову прокуратури на суму понад 19,6 млн. грн., на виконання якого на рахунки Запорізької міської ради вже надійшли майже 5 млн.грн.

Автор: Пресслужба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1485