Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.06.2020

Винуватцю летальної ДТП загрожує 10 років за гратами (ФОТО)

12.06.2020 приблизно о 05 годині, водій автомобіля  «DEO NEXIA» мешканець Донецької області 1981 року народження, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, здійснюючи рух по автодорозі між с. Святотроїцьке та с. Зоря на території Розівського району, Запорізької області, не вибрав безпечну швидкість руху, внаслідок чого не зміг безпечно керувати транспортним засобом, виїхав за межі дороги, де скоїв наїзд на дерево. Внаслідок ДТП пасажири автомобіля – 1974 та 1968 років народження загинули на місці пригоди.
 
Водія автомобіля слідчими відділу розслідування злочинів у сфері транспорту СУ ГУНП у Запорізькій області  після скоєння ДТП затримано у порядку ст. 208 КПК України.
За погодженням з прокурором у кримінальному провадженні водію автомобіля «DEO NEXIA» повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило загибель кількох осіб).
Слідчому судді Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя внесено погоджене прокурором клопотання слідчого про обрання  підозрюваному  запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, яке задоволено. Ухвалою слідчого судді підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів без права внесення застави.
Наразі досудове розслідування триває.
У разі доведення вини, підозрюваному загрожує покарання до 10 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років.
 

Автор: Пресслужба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1291