Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.06.2020

Прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом порушення правил, норм і стандартів, які стосуються убезпечення дорожнього руху, що привело до загибелі підлітка

Запорізькою місцевою прокуратурою № 2 Запорізької області внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 288 КК України, за фактом порушення правил, норм і стандартів, що стосуються убезпечення дорожнього руху.

Встановлено, що неповнолітній перебуваючи на недобудованій автотранспортній магістралі через р. Дніпро у м. Запоріжжі, впав з висоти більш ніж 40 метрів, отримавши при цьому множинні переломи кісток скелету з ушкодженнями внутрішніх органів, що стало причиною  смерті.
Вказаний об’єкт будівництва перебуває на балансі служби автомобільних доріг у Запорізькій області, будівництво автотранспортної магістралі через р. Дніпро розпочато у 2004 році. У березні 2020 року укладено договір про виконання робіт з будівництва автотранспортної магістралі через р. Дніпро в   м. Запоріжжя.
Разом з цим, заходи щодо огородження об’єкту будівництва, встановлення попереджувальних та забороняючи знаків, тощо, ані власником недобудови, ані генпідрядником не вжито, чим порушено правила, що стосуються убезпечення дорожнього руху особою, що відповідальна за будівництво автотранспортної магістралі.
Санкція вказаної статті передбачає покарання у вигляді штрафу від двохсот до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до п'яти років, або позбавленням волі на строк до п'яти років.

Автор: Пресслужба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1668