Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.05.2020

Повідомлено про підозру мешканцю м.Бердянськ, з вини якого на пішоходному переході загинула людина

Бердянською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ч.2 ст.286 України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинило смерть потерпілого або заподіяли тяжке тілесне ушкодження).
 
Слідством  встановлено, що водій автомобіля «Kia Magentis», місцевий мешканець 1984 року народження, під час повороту ліворуч, перевищив швидкість руху та скоїв наїзд на пішоходів, які рухались у попутному з автомобілем напрямку. Після чого водій не впорався з керуванням та скоїв наїзд на електроопору. 
Внаслідок ДТП 46-річний  пішохід загинув на місці події, його дружину жінку 1974 року народження з численними тілесними ушкодженнями доставили до лікарні. 
 Винуватцю аварії повідомлено про підозру за ч.2 ст.286 КК України та обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. На вказане рішення суду процесуальним прокурором готується апеляційна скарга до Запорізького апеляційного суду. 
Досудове розслідування триває. Санкція вказаної статті передбачає  покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років.

Автор: Пресслужба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1377