Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.05.2020

Запорізький суд застосував примусовий захід виховного характеру до неповнолітнього винуватця ДТП

Відділом ювенальної юстиції прокуратури області здійснювалось процесуальне керівництво у кримінальному провадженні   стосовно неповнолітнього Л. за ч. 2 ст. 286 КК України, який у жовтні минулого року скоїв смертельну ДТП на території міста Запоріжжя.
 
Так, неповнолітній Л., 24.06.2004 року народження, не маючи водійського посвідчення, керуючи автомобілем «Huandai Avante», виїхав на зустрічну смугу  руху, де скоїв зіткнення із зустрічним автомобілем «Daewoo Lanos», внаслідок чого водій останнього отримав тілесні ушкодження середньої тяжкості, а неповнолітній пасажир «Huandai Avante», 2005 року народження, тяжкі тілесні ушкодження, від яких загинув на місці пригоди.
За наслідками досудового розслідування, у звязку з недосягненням віку, з якого настає кримінальна відповідальність,  до суду направлено клопотання про застосування до неповнолітнього примусових заходів виховного характеру, яке ухвалою Комунарського районного суду м. Запоріжжя від 22.05.2020 задоволено, до неповнолітнього застосовано примусовий захід виховного характеру у вигляді передачі під нагляд матері строком на 2 роки.
 

Автор: Пресслужба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1622