Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.05.2020

На Запоріжжі судитимуть водія, котрий на смерть збив пішохода та втік з місця ДТП

Оріхівським відділом Токмацької місцевої прокуратури завершено досудове розслідування та скеровано обвинувальний акт до Оріхівського районного суду Запорізької області у кримінальному провадженні за ч.2 ст.286, ч.3 ст. 135 КК України за фактом дорожньо-транспортної пригоди, внаслідок якої потерпілий помер та за фактом залишення останнього у небезпеці.
 
В ході досудового розслідування встановлено, що громадянин С., будучи в стані алкогольного сп’яніння, керуючи автомобілем «Ланос», рухаючись по автодорозі в с. Преображенка Оріхівського району Запорізької області здійснив наїзд на громадянина Л., внаслідок чого останньому заподіяно тяжкі тілесні ушкодження від яких він в подальшому помер.
Після скоєння дорожньо-транспортної пригоди водій С., усвідомлюючи, що потерпілий потребує негайної медичної допомоги, залишив останнього у небезпеці, поїхавши з місця події, однак по «гарячим» слідам був затриманий співробітниками Оріхівського ВП Пологівського ВП ГУ НП в Запорізькій області.
З метою обрання підозрюваному запобіжного заходу у виді тримання під вартою до суду направлено відповідне клопотання, за результатами розгляду якого судом першої інстанції відмолено та обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання. На вказане рішення процесуальним прокурором підготовлено апеляційну скаргу, проте доводи прокурора не враховані Запорізьким апеляційним судом та ухвала щодо обрання відносно підозрюваного найм’якішого запобіжного заходу залишена без змін.
За результатами проведення комплексу слідчих дій, у тому числі ряду експертиз, зібрані докази вини водія у вчинені вищевказаних кримінальних правопорушень.     
За скоєння даних злочинів передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років.

Автор: Пресслужба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1111