Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.04.2020

Повідомлено про підозру членам організованої групи, що розробили схему розкрадання бюджетних коштів

Прокуратурою Запорізької області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України (заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненому організованою групою), та ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 366 КК України (внесенні службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, вчиненому організованою групою).
 
У ході досудового розслідування встановлено, що директор та головний інженер приватного підприємства, разом із посадовою особою однієї з селищних рад Запорізької області, діючи у складі організованої групи, зловживаючи своїм службовим становищем, організували злочинну схему розкрадання бюджетних коштів шляхом умисного зменшення обсягів і вартості виконаних ремонтно-будівельних робіт загальноосвітньої школи та будівництві спортивного майданчику на пришкільній території, внаслідок чого місцевому бюджету спричинено збитки на загальну суму 654 191,66 грн.
 
За результатами проведення ряду слідчих та розшукових дій, 24 квітня 2020 року прокуратурою Запорізької області погоджено повідомлення про підозру з кваліфікуючою ознакою «вчинення злочинів організованою групою» вказаним особам, за ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 366  КК України.
Досудове розслідування триває, проводяться необхідні слідчі дії з метою встановлення обставин кримінального правопорушення, на даний час планується звернутися до суду з клопотаннями щодо застосування відносно підозрюваних запобіжних заходів.

Автор: Пресслужба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1916