Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.04.2020

На Запоріжжі судитимуть підприємця, який поставив у навчальні заклади області неякісні новорічні солодощі на понад 275 тис грн

Прокуратура Запорізької області скерувала до суду обвинувальний акт стосовно фізичної особи підприємця за фактом заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, а також службового підроблення та використання підроблених документів (ч.4 ст.191, ч.1 ст.366, ч.4 ст.358 КК України).
 
За даними слідства, у грудні 2018 року відділом освіти виконавчого комітету Бердянської міської ради було укладено договір з одним із ФОПів на поставку новорічних подарунків для дітей у навчальні заклади міста. Підприємець, достовірно знаючи що кондитерські вироби не відповідають якісним показникам, з метою заволодіння бюджетними коштами поставив їх до навчальних закладів міста Бердянська у кількості 7866 штук, чим спричинив місцевому бюджету збитки на суму 275,3 тис грн.
Також наразі в Бердянському міськрайонному суді слухається обвинувальний акт стосовно посадовця відділу освіти виконавчого комітету Бердянської міськради, який, зловживаючи службовим становищем, уклав договір на постачання неякісних кондитерських виробів (ч.2 ст.364 КК України).

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1638