Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.04.2020

На Запоріжжі за хабарництво судитимуть інспектора митного посту

За процесуального керівництва прокуратури Запорізької області, слідчими територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Мелітополь, скеровано до суду обвинувальний акт  стосовно Головного державного інспектора митного посту «Запоріжжя» Дніпровської митниці ДМС України, якого звинувачують у  систематичному хабарництві.
 
Слідством встановлено, що здирник систематично вимагав грошові кошти від підприємців за сприяння в безперешкодному митному оформленні товарів, що ввозились в Україну. У разі відмови оплачувати його «послуги» посадовець погрожував підприємцям створенням штучних перешкод й гальмуванням процесу оформлення  та пропуску вантажів на територію України. 
У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, правоохоронці, за оперативного супровіду УСБУ в Запорізькій області задокументували черговий факт вимагання митником хабара у сумі 15 тисяч гривень.Зловмисника затримали на робочому місці, під час отримання чергового грошового траншу.
Наразі досудове слідство закінчене. Обвинувальний акт скеровано до суду, яким буде поставлено крапку у цій справі.
Довідково:  Максимальна санкція статті за вказане правопорушення, передбачає позбавлення волі на строк до десяти років з конфіскацією майна.
 
 

Автор: Пресслужба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1628