Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.03.2020

Вирок суду мешканцю Запоріжжя, який вчинив розпусні дії відносно малолітньої дівчинки, залишено без змін

Раніше повідомлялось, що Запорізькою місцевою прокуратурою № 1 забезпечено належне підтримання  державного обвинувачення у кримінальному провадженні відносно 55-річного мешканця м.Запоріжжя, який вчинив розпусні дії відносно малолітньої дівчинки, чим спричинив їй легкі тілесні ушкодження.
 
Нагадаємо, що в серпні 2016 року 55-річний мешканець м.Запоріжжя, перебуваючи за місцем свого мешкання разом зі знайомою О. та її малолітньою донькою, 2011 року народження, в стані алкогольного сп’яніння вирішив задовольнити свою статеву пристрасть шляхом вчинення розпусних дій відносно малолітньої дівчинки.
Злочинець, упевнившись, що за його діями ніхто не спостерігає, скориставшись малолітнім віком та безпорадним станом дівчини Д. вчинив розпусні дії відносно останньої, яка за своїм малолітнім віком не могла чинити опір, внаслідок чого спричинив їй легкі тілесні ушкодження. В ході судового розгляду С. повністю не визнавав своєї провини, вказуючи на те, що це лише вигадки  дівчинки.
Натомість, завдяки правильно обраній тактиці, стороною державного обвинувачення повністю спростовано версію обвинуваченого та доведено його провину у вчиненні інкримінованих йому кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст.125, ч.2 ст.156 КК України. 
Згідно з вироком Заводського районного суду м.Запоріжжя від 19.12.2018 злочинець С. отримав покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі без позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.
Ухвалою Запорізького апеляційного суду від 10.04.2019 апеляційну скаргу  засудженого залишено без задоволення, вирок суду першої інстанції залишено без змін.
Остаточне судове рішення в даному кримінальному провадженні винесено 04.03.2020 Верховним Судом, відповідно до якого касаційну скаргу зловмисника залишено без задоволення, а вирок суду першої інстанції та ухвалу Запорізького апеляційного суду залишено без змін.  

Автор: Пресслужба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1524