Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.02.2020

Прокуратура повернула у державну власність земельні ділянки вартістю близько 1 млн грн

     Енергодарською місцевою прокуратурою під час виконання конституційної функції з представництва інтересів держави в суді встановлено, що органом місцевого самоврядування Великобілозерського району надано громадянину в оренду, без проведення земельних торгів, земельну ділянку для ведення особистого селянського господарства.
     З метою повернення земельної ділянки сільськогосподарського призначення на користь територіальної громади села Велика Білозерка, Енергодарська місцева прокуратура звернулася до суду з вимогами про визнання незаконним та скасування рішення сільської ради, визнання недійсним договору оренди земельної ділянки та зобов’язання її повернути.
     Рішенням Великобілозерського районного суду Запорізької області від 12.12.2019, яке набрало законної сили 13.01.2020, позов Енергодарської місцевої прокуратури задоволено.
     На даний час судове рішення виконано у повному обсязі. Землекористувачем добровільно повернуто земельну ділянку на користь територіальної громади села Велика Білозерка вартістю понад 905 тис. грн.
     Окрім вказаного, відповідні відомості про припинення права оренди внесені до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.
 
 

Автор: Пресслужба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1885