Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.01.2020

За скоєння летальної ДТП у нетверезому стані, мешканець Бердянська хотів відбутися умовним покаранням

Так, вироком Бердянського міськрайсуду Запорізької області від 01.08.2019 громадянина Т.  за здійснення наїзду на жінку у стані алкогольного сп’яніння, що призвело до летального наслідку було засуджено до умовного виду покарання з мінімальним терміном позбавлення права на управління транспортними засобами.

За принципової позиції керівництва прокуратури Запорізької області вказаний вирок оскаржено в апеляційній інстанції, за результатами перегляду якого винній особі призначено 3 роки позбавлення волі (з реальним його відбуванням у місцях позбавлення волі) та з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на 3 роки.
          При ухвалені вироку апеляційним судом враховано, що гр.-н Т.  вчинив тяжкий злочин у стані алкогольного сп’яніння, що є обтяжуючою обставиною та грубим порушенням ПДР України, поведінку обвинуваченого безпосередньо після вчинення злочину, який побачивши, що потерпіла перебуває в тяжкому стані після ДТП, допомогу їй не надав і залишив місце події, а також невідворотні наслідки злочину у вигляді загибелі потерпілої.
 

Автор: Пресслужба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1543