Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.01.2020

Молодику, що стріляв у власника ресторану, може загрожувати довічне позбавлення волі

За процесуального керівництва Запорізької місцевої прокуратури № 2, сьогодні повідомлено про підозру злочинцю, який намагався вбити власника ресторану та його знайомого.
 
     У ніч на понеділок 20 січня 36-річний місцевий мешканець, будучі на підпитку намагався «продовжити бенкет» в одному з ресторанів Комунарського району Запоріжжя. Персонал закладу відмовив чоловіку у зв’язку із закриттям ресторану, однак правопорушник не бажав залишати заклад вимагаючи, щоб у нього прийняли замовлення. З даного приводу між власником ресторану і чоловіком виник словесний конфлікт, у ході якого співробітники закладу змусили останнього покинути приміщення ресторану. Маючи намір помститися, зловмисник направився  до місця проживання власника ресторану та, дочекавшись приїзду господаря, здійснив 12 прицільних пострілів з вогнепальної зброї у бік приватного підприємця  та  його знайомого, який приїхав разом з ним. Після чого зник з місця злочину. Потерпілих доставлено до обласної лікарні з проникаючими та наскрізними пораненнями у тяжкому стані.
     Злочинцю заочно повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15, п. 1 ч. 2 ст. 115 КК України, а саме – замах на умисне вбивство двох осіб.
     Наразі підозрюваного оголошено у державний розшук та вирішується питання щодо отримання дозволу на затримання з метою застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
     Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років або довічне позбавлення волі.

Автор: Пресслужба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 2051