Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.01.2020

Вища рада правосуддя відсторонила від роботи суддю Вільнянського районного суду

Вища рада правосуддя 09.01.2020 залишила без змін рішення  Другої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя про притягнення однієї з суддів Вільнянського районного суду Запорізької області до дисциплінарної відповідальності.
     Так, прокуратурою Запорізької області за результатами проведеного моніторингу надано оцінку не лише судовим рішенням, а й діяльності суддів під час здійснення правосуддя.
      Вищою радою правосуддя 09.09.2019 за результатами розгляду дисциплінарної скарги прокуратури Запорізької області щодо неправомірної поведінки судді Вільнянського районного суду Запорізької області констатовано наявність грубих порушень законодавства під час розгляду цивільних справ, що стосувалися визнання права власності на квартиру в              м. Запоріжжі та  земельну ділянку площею 25 га у порядку спадкування.
      Зокрема встановлено, що справи розглядалися за відсутності спору, будь-яких доказів, що підтверджують обставини, з порушенням юрисдикції, без направлення позовних заяв, уточнень до них, судових повісток та ухвал сторонам, а також без проведення самих судових засідань тощо.
      Таким чином, Друга Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя дійшла висновку, що під час розгляду зазначених цивільних справ суддя не виконала завдань цивільного судочинства, не дотрималась його засад, грубо порушила норми процесуального права, норми суддівської етики та стандарти поведінки, які забезпечують суспільну довіру до суду, що порочить звання судді та підриває авторитет правосуддя, чим допустила істотний дисциплінарний проступок в розумінні частини дев’ятої статті 109 Закону України «Про судоустрій і статус суддів».
      У зв’язку  з цим, Вища рада правосуддя вирішила  притягнути суддю до дисциплінарної відповідальності та застосувати до неї дисциплінарне стягнення у виді подання про звільнення судді з посади.
Окрім того, відповідно до Законів України  «Про судоустрій і статус суддів» та «Про Вищу раду правосуддя», враховуючи вищевказане рішення, суддю відсторонено від здійснення правосуддя.
 

Автор: Пресслужба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1785