Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.01.2020

Запорізька прокуратура оскаржує в апеляційному суді рішення щодо порушення процедури публічних закупівель

Минулого року Запорізькою місцевою прокуратурою № 2 оскаржено до господарського суду Запорізької області рішення тендерного комітету Департаменту культури і туризму Запорізької міської ради та укладений на його підставі договір про закупівлю товару на суму майже            2 млн. грн.
 
      Підставою звернення до суду став факт порушення процедури публічної закупівлі, оскільки замовник під час оцінки тендерних пропозицій, за наявності однакових недоліків у всіх її учасників, відхиляє найбільш економічно вигідні та одночасно визнає переможцем торгів приватного підприємця, який за підробленими документами у подальшому поставив товар, що не відповідає вимогам тендерної документації.
      Рішенням господарського суду Запорізької області від 04.12.2019 у задоволенні вказаного позову відмовлено.
      Прокуратура Запорізької області не погодилась зі вказаним судовим рішенням. Зважаючи на залишення поза увагою більшості аргументів прокурора щодо незаконності оскаржуваної процедури закупівлі та доказів на їх обґрунтування, з метою повернення до бюджету 1803000 грн., до Центрального апеляційного господарського суду 08.01.2020 подано апеляційну скаргу.

Автор: Пресслужба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1484