Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.12.2019

Мешканку м. Мелітополя визнано винною у вчиненні кримінального правопорушення, пов’язаного з посяганням на територіальну цілісність і недоторканість України

Завдяки належному здійсненню публічного обвинувачення прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами СБУ та державної прикордонної служби прокуратури області вироком Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області від 02.12.2019 визнано винною мешканку м. Мелітополя за ч. 1 ст. 110 КК України у вчиненні кримінального правопорушення, пов’язаного з посяганням на територіальну цілісність і недоторканість України шляхом розповсюдження матеріалів із закликами щодо зміни меж території та державного кордону України.
Установлено, що мешканка міста Мелітополь, будучи радикально налаштованою особою, яка не сприймає державну владу в Україні, діючи умисно, з метою зміни меж території та державного кордону України, розмістила на власній сторінці у соціальній мережі «Однокласники» матеріали із закликами підтримати приєднання Південно-Східних областей України до складу так званої «Новоросії», зокрема ілюстрацію з текстом «НОВОРОССИЯ – ОТ ХАРЬКОВА ДО ОДЕССЫ!».
Скоординованими зусиллями органів прокуратури та служби безпеки області неправомірну діяльність зловмисниці було викрито та задокументовано. Протиправність дій особи підтверджено висновком судової лінгвістичної (семантико-текстуальної) експертизи
З урахуванням того, що жінка раніше не притягувалась до кримінальної відповідальності, скоїла вперше злочин середньої тяжкості, беззастережно визнала свою вину та сприяла слідству у встановленні фактичних обставин, судом затверджено укладену між обвинуваченою та прокурором угоду про визнання винуватості та призначено узгоджене покарання у вигляді 3 років позбавлення волі із застосуванням положень ст. 75 КПК України щодо звільнення від відбування з випробуванням, встановивши іспитовий строк 1 рік.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1800