Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.11.2019

Затримано учасників озброєної банди, які здійснили ряд тяжких та особливо тяжких злочинів на території області (фото)

За процесуального керівництва прокуратури області слідчими СУ ГУНП в Запорізькій області та оперативниками управлінь стратегічних розслідувань та внутрішньої безпеки в Запорізькій області Національної поліції викрито діяльність озброєної банди, якою здійснювалися угони автомобілів, вимагання, розбійні напади, а також викрадення людей. Один із членів банди також готувався до вбивства керівника спецпідрозділу у зв’язку із виконанням ним своїх службових обов’язків.
 
Сьогодні, 30.11.2019 затримано п’ять членів цієї банди, організатора та найактивніших учасників організованої злочинної групи, до складу якого входить понад 20 осіб.
 
Наразі готуються для вручення письмові повідомлення про підозру.
 
За даними оперативних органів один з організаторів злочинного угруповання переховується на території Російської Федерації.
 
Для нападу злочинці підбирали заможних громадян, при цьому погрожували потерпілими фізичною розправою у випадку їх звернення до правоохоронних органів.
 
У ході проведення понад 40 обшуків знайдено та вилучено транспортні засоби, які фігуранти використовували під час скоєння злочинів. З метою уникнення відповідальності останні намагалися позбутися речових доказів шляхом їх викрадення та підпалу. Крім того, на адресу правоохоронців неодноразово надходили погрози щодо фізичної розправи.
 
Лише за цей рік бандою вчинено 10 кримінальних правопорушень, у тому числі із застосуванням зброї. За даними Нацполіції гроші витрачали на коштовні автівки, речі та відпочинок.
 
За результатами заходів вилучено холодну, вогнепальну зброю та набої до неї, грошові, кошти, автомобілі, наркотичні засоби тощо.
 
Затриманим буде вручено письмове повідомлення про підозру за угони автомобілів (ч. 3 ст. 289 КК України), викрадення та позбавлення волі підприємця (ч. 3 ст. 146 КК України), розбійний напад (ч. 4 ст. 187 КК України), вимагання (ч. 4 ст. 189 КК України), а також за готування до вбивства керівника спецпідрозділу (ч. 1 ст. 14 - ст. 348 КК України).
 
Після завершення всіх процесуальних заходів затриманим буде повідомлено про підозру. Працівники прокурати Запорізької області будуть звертатися до суду з клопотанням щодо обрання фігурантам запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.
 
З метою притягнення до відповідальності усіх учасників банди вживаються заходи з їх розшуку та затримання.
 
 
 
 
 

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1682