Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.11.2019

Повідомлено про підозру начальнику одного з відділів ГУ Держгеокадастру в Запорізькій області, який здійснив незаконну реєстрацію земельних ділянок

Запорізькою місцевою прокуратурою №3 спільно з співробітниками УСБУ в Запорізькій області за результатами проведення відповідних слідчих (розшукових) дій викрито факт зловживання службовим становищем начальником відділу в Запорізькому районі міжрайонного управління в Запорізькому районі та м. Запоріжжя ГУ Держгеокадастру в Запорізькій області.
Досудовим розслідуванням встановлено, що начальник вищезазначеного відділу, всупереч положенням земельного законодавства в інтересах фізичних осіб за підробленими державними актами на право власності на землю здійснив державну реєстрацію двох належних державі земельних ділянок лісогосподарського призначення на території Балабинської селищної ради на березі річки Дніпро загальною площею 4 га. Внаслідок незаконних реєстраційних дій дані земельні ділянки вибули із власності держави і зареєстровані у земельному кадастрі за фізичними особами.
Незаконними діями посадовця завдано матеріальної шкоди державі у розмірі понад 860 тис.грн.
28.11.2019 Запорізькою місцевою прокуратурою №3 вищезазначеній особі повідомлено про підозру за ч.2 ст.364 КК України за фактом зловживання службовим становищем, з метою одержання неправомірної вигоди в інтересах двох фізичних осіб, що спричинило тяжкі наслідки.
На теперішній час досудове розслідування у кримінальному провадженні триває, вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу підозрюваній особі .
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Викликає занепокоєння, що незважаючи на рішення господарського суду Запорізької області, які набрали законної сили щодо витребування із чужого незаконного володіння на користь держави зазначених земельних ділянок слідчим суддею Ленінського районного суду м. Запоріжжя скасовано арешт на відповідні земельні ділянки.
У зв’язку із прийнятим рішенням Ленінського районного суду м. Запоріжжя Держава може бути позбавлена можливості щодо повернення вищезазначених земельних ділянок.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1591