Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.10.2019

Прокуратурою повідомлено про підозру 15-річній правопорушниці, яка побила малолітню дівчину з особливою зухвалістю

Оперативно реагуючи на повідомлення у засобах масової інформації щодо спричинення ввечері 12.10.2019 тілесних ушкоджень дівчині на території школи № 38, розташованої у Комунарському районі м. Запоріжжя, Комунарським відділенням поліції розпочато досудове розслідування та встановлено одну з кривдників 13-літньої потерпілої.
Відтак, неповнолітня правопорушниця, перебуваючи на стадіоні вказаної школи, грубо порушуючи громадський порядок з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалось винятковим цинізмом, що виразився в приниженні людської честі та гідності, з хуліганських спонукань безпідставно побила малолітню ногами по обличчю, довівши потерпілу до безпорадного стану та демонструючи свою зверхність і завзятість, що виразилась у змушенні потерпілої стати на коліна та в присутності інших осіб просити у неї пробачення, продовжила демонстративно виражатись нецензурною лайкою в її адресу та завдавати удари ногами в область голови та тулубу малолітньої, спричинивши тілесні ушкодження.
За належного процесуального керівництва Комунарського відділу Запорізької місцевої прокуратури № 2, дії неповнолітньої зловмисниці кваліфіковано як хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалось особливою зухвалістю та винятковим цинізмом, вчинені групою осіб.
14.10.2019 дівчині повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 296 КК України.
Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на строк до чотирьох років.
Наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходу відносно 15-річної правопорушниці.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває, встановлюються всі обставини злочину, хід розслідування перебуває на контролі Запорізької місцевої прокуратури № 2.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 3123