Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.10.2019

За клопотанням прокуратури підозрюваному в убивстві 56-річного мешканця Чернігівського району обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою

Вранці 1 жовтня за телефоном поліції «102» від літнього мешканця Чернігівського району Запорізької області надійшло повідомлення про виявлений ним в будинку у селищі Калинівка труп свого 56-річного сина з явними ознаками насильницької смерті.
Перевірка повідомлення довела його достовірність. В ході невідкладно проведеного огляду місця події слідчим, за участі судово-медичного експерта та спеціалістів пересувної криміналістичної лабораторії ГУ НП в Запорізькій області оглянуто тіло померлого, вилучені сліди злочину та речові докази.
Відомості про подію кримінального правопорушення того ж дня Чернігівським ВП Бердянського ВП ГУ НП в області внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань з попередньою кваліфікацією за ч.1 ст.115 КК України – умисне вбивство. Процесуальне керівництво розслідуванням очолив прокурор Чернігівського відділу Бердянської місцевої прокуратури.
За наслідками проведених першочергових слідчих дій протягом доби тяжкий злочин було розкрито, особу, що обґрунтовано підозрюється у причетності до нього, затримано. Вилучено також знаряддя злочину – сокиру.
З’ясуванням слідчим шляхом обставин вчинення злочину підтверджено, що смерть чоловікові заподіяна під час спільного тривалого вживання сурогатного алкоголю, на грунті особистої неприязні, з мотивів ревнощів. Неконтрольоване пияцтво призвело до бійки, в ході якої останнім аргументом використано обух сокири.
Щодо підозрюваного, з урахуванням сукупності даних проведеного судово-медичним експертом розтину трупу, допитів та слідчого експерименту, а також встановлених характеристик його особистості, слідчим, за погодженням з прокурором – процесуальним керівником досудового розслідування, вирішено клопотатись перед слідчим суддею щодо обрання найсуворішого запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
За наслідками розгляду слідчим суддею Чернігівського районного суду такого клопотання сторони обвинувачення, його аргументи визнані слушними, такими, що спираються на фактичні обставини події і підлягають задоволенню. 4 жовтня підозрюваному обрано саме такий запобіжний захід, при цьому, без можливості внесення грошової застави.
Під час подальшого досудового розслідування буде проведено низку судових експертиз, в тому числі – комплексну психолого-психіатричну підозрюваному, після чого буде прийнято остаточне рішення щодо обсягу та змісту обвинувачення, що буде висунуто щодо нього в суді.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1194