Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.09.2019

Органи прокуратура завжди гостро реагують на випадки призначення винним особам покарання, яке явно не відповідає тяжкості вчинених правопорушень

Органи прокуратура Запорізької області завжди гостро реагують на випадки призначення винним особам покарання, яке явно не відповідає тяжкості вчинених правопорушень, суспільній небезпеці та особі засуджених.

Так, вироком Мелітопольського міськрайонного суду громадянина Б., засуджено за двома епізодами грабежу майна громадян у місті, до умовного терміну покарання з випробуванням.

Із обставин провадження вбачається, що в особа вже тричі притягалась до кримінальної відповідальності за злочини пов’язані із заволодінням чужим майном, у тому числі шляхом його грабежу, але місцевим судом неправильно застосовано закон України про кримінальну відповідальність та призначено занадто м’яке покарання.

Послідовно відстоюючи свою правову позицію, прокурором у провадженні було внесено апеляційну скаргу, яку за активної позиції галузевого відділу прокуратури області Запорізьким апеляційним судом задоволено, ухвалено новий вирок, яким громадянину за вчинені злочини призначено покарання у виді 4 років позбавлення волі реально.
 

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1195