Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.09.2019

Громадянина Російської Федерації, який вчинив стрілянину по персоналу та відвідувачам лікарні у м.Бердянськ, засуджено до 5 років позбавлення волі

У вересні 2019 року суддею Бердянського міськрайонного суду постановлено обвинувальний вирок 41-річному громадянину Російської Федерації, який 26.01.2019 будучи напідпитку, знаходячись у приміщенні туалету Бердянського територіального медичного об’єднання, здійснюючи свої хуліганській дії, використовуючи принесений із собою стартовий револьвер, вчинив стрілянину по персоналу та відвідувачам лікарні. В ході хуліганських дій зловмисника був поранений охоронець лікарні, яких отримав три кульових поранення обличчя та потилиці та був госпіталізований.
Після вчиненого правопорушення зловмисник спробував залишити місце кримінального правопорушення, однак був затриманий та роззброєний працівниками лікарні. Вказану особу було затримано в порядку ст.208 КПК України та обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. В ході подальшого проведення досудового розслідування було встановлено, що обвинувачений, є особою яка раніше неодноразово притягалась до кримінальної відповідальності на території Російської Федерації, за вчинення різних тяжких злочинів, зокрема злочинів проти життя та здоров’я за що відбувала покарання. Вказаний громадянин приїхав на територію України у 2015 року, а на момент вчинення злочину вже понад два роки знаходився незаконно. Державною міграційною службою було надано документи про його примусове видворення. На додачу до цього у матеріалах міжнародної організації кримінальної поліції «Інтерпол» наявні матеріали про здійснення міжнародного розшуку вказаної особи правоохоронними органами РФ.
Впродовж всього судового розгляду до постановлення вироку обвинувачений, незважаючи на очевидність своїх злочинних дій та невідворотність доказів, свою провину так і не визнав.
За вироком суду наступні 5 років вказана особа проведе у місцях позбавлення волі, розміщених на території України. Також судом задоволено позовні вимоги потерпілої сторони, пов’язані із відшкодуванням завданих матеріальних та моральних збитків.
Слід відзначити, що охоронець лікарні, яких отримав поранення, запобігаючи неправомірним діям обвинуваченого, 02.07.2019 за поданням Бердянської місцевої прокуратури, був нагороджений відзнакою від голови Запорізької Державної адміністрації.
 

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 2023