Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.07.2019

Прокуратура принципово реагує на факти безпідставного звільнення осіб з-під варти

Нагадаємо, що місцевий мешканець вимагав від потерпілого грошові кошти нібито за повернення боргу за неякісно проведені будівельні роботи з погрозою застосування насильства та в подальшому завдав йому численних ударів, спричинивши тілесні ушкодження.
 
Одразу після вчиненого злочину правопорушника було затримано, йому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 189 КК України – вимагання, поєднаного з насильством, небезпечним для життя чи здоров’я особи, та слідчим суддею Комунарського районного суду м. Запоріжжя задоволено клопотання прокурора про застосування підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.
 
Санкція статті за вчинення цього тяжкого злочину передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років із конфіскацією майна.
 
Після завершення досудового розслідування, процесуальним керівником Комунарського відділу Запорізької місцевої прокуратури № 2 обвинувальний акт у кримінальному провадженні скеровано до суду для розгляді по суті.
 
Проте, у ході судового розгляду, не дивлячись на обґрунтування прокурора щодо наявності ризиків, що не дають можливості перебувати зловмиснику на волі, а також доводи потерпілого про постійні погрози з боку сторони захисту, судом прийнято рішення про можливість звільнення з-під варти та достатність застосування до обвинуваченого запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту.
 
Зазначене рішення суду оскаржується за апеляційної скаргою прокурора до Запорізького апеляційного суду.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1653