Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.07.2019

Прокуратура провела комплексну перевірку стану додержання кримінально-виконавчого законодавства в Оріхівській виправній колонії

Токмацькою місцевою прокуратурою до участі у комплексній перевірці стану додержання кримінально-виконавчого законодавства в ДУ "Оріхівська виправна колонія (№ 88)" залучено фахівців та громадськість.
 
Зокрема, участь у комплексній перевірці прийняли спеціалісти ГУ Держпродспоживслужби, ГУ Держпраці, Державної Служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками в області, КЗ «Оріхівська ЦРЛ», Оріхівського РС ГУ ДСНС України в Запорізькій області, якими констатовані певні позитивні зміни у матеріально-побутовому та медичко-санітарному забезпеченні засуджених. Разом з тим встановлено, що ряд порушень законодавства продовжує мати місце.
 
Так, зауваження викликає небезпечний стан електромережі в житлових та побутових приміщеннях виправної колонії, порушення вимог з питань охорони праці на виробництві та санітарний стан житлових секцій.
 
Крім того, свої пропозиції по створенню належних умов для засуджених та реалізації їх прав надали представники громадськості, а саме: адвокат, який надає правову допомогу на підставі договору із Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Донецькій та Запорізькій областях, член постійного комітету з питань законності і захисту прав громадян, депутатської діяльності та етики Оріхівської районної ради та голова правозахисної громадської організації «Січ».
 
Стан додержання законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях, а також при застосуванні інших заходів примусового характеру, пов’язаних з обмеженням особистої свободи громадян перебуває на постійному контролі Токмацької місцевої прокуратури.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1279