Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.07.2019

Проводиться досудове розслідування в кримінальному провадженні за фактами надання допомоги представникам іноземних організації в проведенні підривної діяльності проти України та за ознаками вчинення підкупу виборців

 
Прокуратурою Запорізької області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст. 111, ч. 4 ст. 160 КК України, щодо надання допомоги представникам іноземних організації в проведенні підривної діяльності проти України, та за ознаками вчинення підкупу виборців, за попередньою змовою групою осіб, досудове розслідування якого проводиться слідчим відділом УСБУ в Запорізькій області.
 
Під час досудового розслідування кримінального провадження встановлено, що на початку липня 2019 року у м.Запоріжжя представники проросійсько-налаштованих партій, з метою забезпечення просування до Верховної Ради України проросійських політичних сил, які пропагують ідеї «федералізації», здійснюють підкуп виборців серед мешканців Запорізької області, та з метою проведення дестабілаційних заходів, направлених на загострення суспільно-політичної обстановки у Запорізькому регіоні, надають допомогу представникам іноземних організацій у проведенні підривної діяльності на шкоду суверенітетові та територіальній цілісності України.
 
На даний час досудове розслідування час триває, проводяться першочергові слідчі дії направлені на встановлення обставин кримінального правопорушення.
 

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 3474