Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.05.2019

На лаві підсудних опинився старший інспектор Біленьківської виправної колонії, якого викрито у систематичному одержанні неправомірної вигоди та у збуті особливо небезпечних психотропних речовин

За процесуальним керівництвом прокуратури Запорізької області завершено досудове розслідування та направлено до Запорізького районного суду обвинувальний акт за ч. 2 ст. 307, ч. 1, ч. 3 ст. 368 КК України стосовно старшого інспектора відділу нагляду і безпеки ДУ «Біленьківська виправна колонія (№99)», якого викрито у систематичному одержанні неправомірної вигоди та у збуті особливо небезпечних психотропних речовин.
 
Нагадуємо, що вказаний правоохоронець у 2018 році налагодив схему постачання до ув’язнених амфетаміну, заборонених предметів, мобільних телефонів та інших «передач» від родичів та знайомих засуджених.
 
За грошове винагородження інспектор забезпечував для засуджених покращені умови відбування покарання. Неправомірну вигоду за надані послуги інспектор одержував шляхом зарахування грошових коштів на банківську картку або шляхом поповнення мобільного рахунку, з подальшим переведенням їх у готівку.
 
Вартість такої «послуги» складала від 500 до 3000 гривень.
 
Обвинуваченому загрожує покарання у виді позбавленням волі на строк до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1638